Regels en afspraken

Allereerst willen wij van jou alle post en papieren tot 1 jaar terug ontvangen, hierdoor zijn we in staat te starten met het uitzoeken van jouw administratie. Het maakt ons niet uit wat het is en hoe het eruit ziet, geef ons maar alles mee of stuur het op.

Contactadres/ post doorsturen / e-mailen / telefoon

I&L Bewindvoering wordt voor alle instanties het contactadres. Zodra wij weten welke bedrijven wij moeten aanschrijven doen wij dit voor jou. Het is wel de bedoeling dat je dus alle post aan ons doorstuurt. Dit kan door het adres op de envelop door te strepen en ons adres erop te noteren.

Post kan ook gescand ( als PDF) en verstuurd worden naar: administratie@ienlbewindvoering.nl.

Bereikbaarheid

We zijn maandag t/m donderdag van 09:30 – 11:30 telefonisch bereikbaar op 026-3622544. Spreek buiten deze tijden je naam en telefoonnummer in en de reden van het telefoontje. We stellen het meer op prijs om met jou per e-mail te communiceren.

Rekeningen
Als je al een of meerdere bankrekeningen hebt, kunnen die niet meer gebruikt worden. Wij zorgen ervoor dat bij de bank wordt gemeld dat wij de (nieuwe) bewindvoerder zijn en dat I&L Bewindvoering rekeningen gaat openen en dat alle andere rekeningen worden opgeheven of geblokkeerd.

Er zijn dus twee nieuwe rekeningen nodig:

  • Een leefgeldrekening: dit is jouw rekening voor jouw dagelijkse/wekelijkse uitgaven. Alleen jij hebt hiervan een pas.
  • Een beheerrekening voor I&L Bewindvoering waarop alle inkomsten binnenkomen. Van de beheerrekening worden de vaste lasten door ons betaald. Als er geen schulden (meer) zijn, kan eventueel een spaarrekening geopend worden.

Bepalen inkomen /uitgaven / vaste lasten
Wij maken zo snel mogelijk een budgetplan, dat is een overzicht van alle maandelijkse uitgaven. Aan de hand hiervan kunnen zien hoeveel geld overblijft om de schulden af te lossen of om te sparen.

Inkomsten
Alle inkomsten , zoals salaris en/of uitkering moeten op de beheerrekening worden gestort. Wij schrijven de uitkerende instantie en/of werkgever aan. Uitkering- en loonspecificaties komen dus ook bij ons. Alleen op die manier kunnen we in de gaten houden of het juiste bedrag op de beheerrekening binnenkomt.

Leefgeld
Leefgeld wordt gestort op een leefgeldrekening.