FINANCIEEL BEHEER

Op speciaal verzoek willen wij, voor bv. het reserveren van geld voor schuldeisers in het minnelijk traject, ook financieel beheer uitvoeren. Dan komt al het inkomen op een speciaal te openen rekening binnen. Het zogenaamde Vrij Te Laten Bedrag maken wij dan op de rekening van de klant over, en deze moet daarvan zelf al zijn vaste lasten betalen.

Het is dus GEEN budgetbeheer en geen bewindvoering.

Aan het einde van de periode maken wij het saldo dat is gespaard op de FB rekening dan over naar de schuldeisers.

Als de klant zelf geen nieuwe schulden meer maakt, kan hij of zij op deze manier uit de schulden komen, doordat hij of zij de zekerheid heeft dat er niet aan het geld wordt gekomen en het alleen voor de aflossing is.

De kosten van het financieel beheer, en de bankkosten, komen ten laste van deze FB rekening.

Wanneer de schuldregeling ten einde is, of de klant wil wel zijn eigen “budget” weer gaan beheren, kan financieel beheer een mooie tussenoplossing zijn, als het toch nog een beetje eng is om alles weer zelf te moeten doen.

Financieel Beheer is ook mogelijk nadat Beschermingsbewind is opgeheven.

Financieel Beheer kan ook voor mensen met een PGB uitkering. Wij beheren dan alleen het PGB Budget, zodat dit geld blijft waarvoor het bedoeld is: zorg inkopen.

Wij betalen alleen de rekeningen van de zorgaanbieders, maar sluiten niet zelf zorgovereenkomsten af.

Dat doet de klant zelf, of zijn Mentor.

Wel zullen wij verantwoording afleggen aan het zorgkantoor voor het besteden van het PGB, maar de klant blijft zelf verantwoordelijk. Het vrij te besteden deel van uw PGB budget is de vergoeding voor Financieel Beheer, en de kosten van de bankrekening komen ten laste van de PGB rekening.